Hva får man av en hespe med resirkulert silkegarn? Du vil aldri få to hesper som er like for disse er spunnet for hånd. Damene i fabrikken vi besøkte tok den sarisilken de hadde for hånden. De brukte den rød silken til det ble tomt og fortsette med det grønne.
Knyttet trådene sammen for hånd og avsluttet da hespen veide 100 g. Selve garnet er det som blir til overs når man klipper silkesarier. Lange strimler i forskjellige tykkelser.
Jeg synes dette er et spennende garn og jeg velger bare å se muligheter.
Vi her i Happy Knitting har hatt spennede idemøter rundt dette garnet. Noe har det blitt som du ser her og mere kommer. Her kan kreativiteten virkelig få utfolde seg.
Re-silkelue
Det første Oddhild laget var denne luen. Oppskriften finner du under gratisoppskriftene våre. Vi ble veldig fornøyd med luen. Garantert kløfri og vi så for oss fine sommerluer til små og store.
Det var bare at da jeg skulle lage en tilsvarende så fikk jeg ikke nok garn. Dro av pinnen og henta gramvekta og garnet veide 100 gram.
Håndspunnet Re-silkegarn i fra India er ikke helt som vi er vant til. Noen steder er garnet tynt, andre områder tykt. Du vil finne knuter og partier som er bustete. Andre partier er blanke og glatte. Så vakre at man knappes får øynene bort. Dette garnet må du skape av med et åpent sinn, som Oddhild sier.
Re-silkelue med striper
Jeg måtte bare rekke opp min lue og starte på nytt. Jeg hespet opp 50 gram Happy Silke og fulgte oppskriften kun med noen små endringer som handlet om at jeg strikket de 10 første omgangene med Happy silke. Synes også denne lua ble fin og jeg gleder meg til å bruke den. Like fin året rundt denne synes jeg.
Kjempemorsom å strikke for du aner ikke hvordan den blir før du er ferdig.
Fra lykt til vase og tilbake
Det neste jeg laget var et trekk til et stort glass med lokk. Tenkte på sommerkvelder på terassen og på hytta nede i sjøkanten. Her er det ingen spesiell oppskrift men jeg kan fortelle hva jeg gjorde:
Jeg målte glasset på det tykkeste og det var 40 cm i rundt. Strikkefastheten på garnet er 14 masker på 10 cm. Det skulle bli 56 masker men jeg ville at trekket skulle sitte litt fordi det skulle være lys inni.
Derfor la jeg opp 48 masker på pinne 6, ville at det skulle være litt grovt. Jeg strikket rundt og glattstrikk. Strikket like høyt som glasset for det gjør ingen ting om det rynker seg litt. Da det begynte å bli tomt for garn bregnet jeg 4 omganger. Jeg felte 1 maske hver 6. maske ut omgangen. Omgang 2 strikket jeg vrangt. Omgangen etter det rett før jeg felte av.
Nå formet trekket seg fint rundt glasset. Jeg må si det var mye morro for 65 kr.
Samme glasset, samme trekket. Litt rufsete og rustik akkurat slik jeg liker det. Lykke til om du vil prøve.